Vanliga frågor (FAQ)

Här samlar vi vanliga frågor och svar om appen, prenumerationsalternativ och gänget bakom Mammaträning. Har du ytterligare funderingar vi inte besvarat? Använd kontaktformuläret längst ner på sidan!

Om appen

Självklart finns vi på båda plattformarna! Du kan ladda ner appen i AppStore och Google Play.

Givetvis får du kika runt i vår app innan du bestämmer dig för ett medlemskap!

Du får testa 7 dagar gratis via AppStore och Google Play. Kicka igång din provperiod genom att ladda ner appen och starta en prenumeration! 

Inga pengar dras om du avbryter prenumerationen inom de 7 dagarna. Men vill du fortsätta träna med oss? Då kan du luta dig tillbaka och låta prenumerationen fortsätta!

Appen innehåller:

 • mer än 900 träningspass på olika nivåer
 • en fullproppad övningsbank med video och textbeskrivning
 • över 100 evidensbaserade artiklar
 • träningskalender med anteckningsmöjlighet
 • föreläsningar om magmuskeldelning, fogsmärta och andra kroppsliga förändringar under och efter graviditeten.


Du kan ladda ner appen i AppStore och Google Play.

Vi hjälper dig att hitta rätt via nivåbeskrivningarna under “välj nivå” i profilen. Aktivera den nivå som passar bäst in på ditt aktuella tillstånd, och prova därefter några pass och utvärdera. Hur känns övningarna och passen när du utför dem? Hur mår kroppen efteråt? Känns det för lätt – eller svårt? Byt i så fall nivå med ett enkelt knapptryck. Testa, känn efter, byt och testa igen.

Läs mer om hur nivåsystemet fungerar på sidan Om appen.

Grundarna till appen Mammaträning heter Carolina Jozic och Isabel Boltenstern. Carolina är legitimerad fysioterapeut och personlig tränare, och håller dessutom utbildningar inom kvinnohälsa för tränare och vårdgivare. Isabel är sport- och träningsnörden som under sin första graviditet saknade vettig och konkret vägledning i träningen – vilket blev startskottet för appen Mammaträning! Marknadsföring, design och apputveckling är hennes expertområde. 

Med oss på tåget har vi bland annat fysioterapeuter inom kvinnohälsa, personliga tränare och dietister. Ett gäng med gedigen kunskap inom graviditet, postpartum, träning och kvinnokroppen!

Läs mer om grundarna till Mammaträning här.

Mammaträning är ingen digital vårdgivare och vår ambition är enbart att sprida generell evidensbaserad kunskap och förse våra medlemmar med träningspass utefter allmänna tillstånd.

Vill du ha individanpassad hjälp hänvisar vi till kompetenskartan skapad av Professions- och fackförbundet för fysioterapeuter. Kompetenskartan visar om det finns någon fysioterapeut med inriktning på kvinnohälsa i ditt närområde.

Vad är det vi hör? Ljudet av våra hjärtan som brister? Ja, något i den stilen! Om du verkligen vill avsluta medlemskapet gör du så här:

 • iPhone: du avslutar prenumerationen via telefonens inställningar. Öppna Inställningar och välj Apple-ID > Abonnemang. 
 • Android: du avslutar prenumerationen via telefonens inställningar. Öppna Play Store, klickar på menyn och väljer Konto > Prenumerationer. 


Om du har medlemskap via presentkort eller friskvårdsbidrag kan medlemskapet inte avslutas i förtid.

Vi älskar feedback! Finns det någon särskild anledning att du vill avsluta ditt medlemskap? Skriv till support@mammatraning.nu. Ge oss en chans att få dig att ändra dig!

Om du vill aktivera en presentkorts- eller friskvårdskod behöver du ladda ner appen i AppStore och Google Play. Om du redan har ett konto klickar du på ”profil” följt av ”uppgradera medlemskap”, och längst ner kan du fylla i din kod i textrutan under ”presentkort/friskvård” och därefter ”bekräfta”!

Är du ny hos oss? Då måste du registrera ett konto i appen, och i sista steget kommer per automatik de olika prenumerationsalternativen. Längst ner på sidan hittar du ”presentkort/friskvård”, och där knappar du in koden! 

Om du inte ser ”uppgradera medlemskap” i din profil betyder det att du redan har ett aktivt premiummedlemskap – antingen via prenumeration eller en aktiverad kod. Om du vill aktivera en presentkorts- eller friskvårdskod behöver du först stänga av din prenumeration och låta den löpa ut. Detta görs i telefonens inställningar – där kan du även se när sista aktiva dagen äger rum.

Har du tidigare aktiverat ett presentkort eller friskvårdskod kan du köra på tills den löper ut, och därefter aktivera din nya kod när ”uppgradera medlemskap” uppenbarar sig! Detta för att du inte ska debiteras dubbelt. 

För att begära att ditt konto raderas hos Mammaträning behöver du följa dessa steg:

 1. Öppna appen Mammaträning på din enhet.
 2. Gå till ”profil”, därefter ”redigera profil”.
 3. Scrolla längst ner på sidan och välj alternativet ”ta bort konto”.
 4. Följ de bekräftelsesteg som visas på skärmen för att slutföra raderingsprocessen.

När du begär att ditt konto raderas kommer följande typer av data att raderas:

 • Personlig information (namn, e-postadress, profilbild, etc.).
 • Träningshistorik och aktivitetsloggar.
 • Eventuella anpassade inställningar.

Vi lagrar ingen känslig betalningsinformation, så det behöver inte raderas separat. Vänligen notera att ett raderat konto inte kan återställas och all din data kommer försvinna ur vårt system.
 
OBS! Om du har en aktiv prenumeration kommer denna inte avbrytas när du tar bort ditt konto. Du måste manuellt avsluta den i telefonens inställningar!

Om priser och betalning

Medlemskap hos oss kostar 149 kr/månad. Vi erbjuder rabatt om du köper en längre prenumeration.

 • Månadsprenumeration: 149 kr/månad
 • Kvartalsprenumeration: 10 % rabatt (alltså 134 kr/månad)
 • Halvårsprenumeration: 15% rabatt (alltså 127 kr/månad)
 • Årsprenumeration: 20 % rabatt (alltså 119 kr/månad)


Ladda ner appen i AppStore eller Google Play!

Wow, vad du är schysst! Appen Mammaträning är en uppskattad och populär gåva vid exempelvis babyshowers och födelsedagar. Så här går du tillväga för att ge bort appen i present. (Vi har självklart förberett med fina gåvobevis!)

Passar Mammaträning mig?

Mammaträning är särskilt anpassad efter dig som är gravid eller som har genomgått en förlossning. Tack vare det finurliga nivåsystemet lämpar sig appens träningspass för de flesta – oavsett antal graviditetsveckor, besvär eller smärtor.

Kort och gott – alla är välkomna, men träningspassen passar särskilt bra för dig som är eller har varit gravid!

Ladda ner appen i AppStore eller Google Play.

Det fina med appen Mammaträning är att du kan skräddarsy den helt efter dig och dina behov. Vi har anpassat appen efter besvär som är vanliga i samband med graviditet och efter att man har fött barn. Appen passar bland annat dig som:

 • har besvär med bäckensmärta (dvs, det som ibland kallas för foglossning). Du kan på några sekunder anpassa nivån i appen efter din dagsform.
 • är nyförlöst. Nivå 0 innehåller supersnälla övningar som du kan göra redan på BB om kroppen och knoppen känns okej.
 • är nybörjare utan träningsvana. Inga problem, appen guidar dig via både video och text!
 • älskar träning, men har svårt att finna inspiration till träningsupplägg. Toppen, låt oss slumpa fram dagens pass till dig!


Läs mer om hur appen fungerar här.

Nix, du behöver ingen tidigare träningsvana för att använda Mammaträning. Vi välkomnar alla som vill träna och röra på kroppen – oavsett om du är nybörjare, Crossfitlegend, gymråtta, löpare eller hemmaträningsfantast!

Ladda ner appen i AppStore och Google Play.

Ja, det kan du. Appens nivå 0, 1 och 2 (både på gravid- och postpartumsidan) har tagit hänsyn till just detta och är skonsamma mot bäckenet – så om du känner av besvär med fogsmärta rekommenderar vi att du testar dessa nivåer. 

Visste du att bäckensmärta kan lindras av träning? Läs mer i vår artikel om träning och fogsmärta.

Det finns en uppsjö av pekpinnar och måsten när det gäller magmusklerna och magen efter graviditet. Även om det historiskt har fokuserats väldigt mycket på magen när man har pratat med nyblivna mammor så är det inte optimalt att bara träna det området.

Vi erbjuder inga rena “magpass” eftersom kroppen helt enkelt behöver mycket mer än att bara magträning efter en förlossning. Varje helkropps- eller överkroppspass i appen Mammaträning innehåller magövningar som är rimliga för respektive nivå. Appens nivåsystem stegras utifrån hur våra fysioterapeuter vägleder sina patienter på kliniken genom mage, bäckenbotten, rygg, bäcken och höfter. Det fiffiga är att vi många gånger tränar magen i övningar där vi kanske inte ens känner av det. Du kan alltså lita på att du får magträning i appen Mammaträning – även om det inte alltid benämns som det!

Upprepa efter oss: varierande träning är receptet på framgång, både när det gäller träning av kroppen och magmusklerna. Precis det servar vi dig med i appen Mammaträning!

Yes! Appen innehåller inte en traditionell “knip nu, slappna av nu”-funktion, men nivå 0 innehåller både knipidentifikation och magmuskelkontroll för att skonsamt stärka bäckenbotten och resten av kroppen direkt efter förlossningen 

Kom ihåg att slappna av mellan knipen –  och ge resten av kroppen lite träningskärlek också!

Javisst! Vi som har utvecklat Mammaträning och tagit fram dess träningspass är själva fysioterapeuter och personliga tränare. Vi har flera exempel på barnmorskor och BVC-distriktssköterskor som rekommenderar oss.

Ladda ner Mammaträning i AppStore eller Google Play redan nu!

Hjälp oss att bli ännu bättre!

MEN vad vi blir glada! Förslag på hur du kan hjälpa oss:

 • tipsa vänner, familj och kollegor om oss
 • prata om appen med din vårdgivare, t ex din barnmorska eller kontakt på BVC
 • Följ oss på Instagram, @mammatraning.nu 
 • filma eller fota ditt träningspass och lägg ut på Instagram. Kom ihåg att tagga @mammatraning.nu så att vi kan reposta!
 • köp ett presentkort till en kompis/syrra/svägerska/partner/kollega 
 • koppla ihop din arbetsgivare med oss för hjälp kring graviditetsrelaterade besvär eller återgång till arbetsplatsen postpartum – maila Isabel på isabel@mammatraning.nu!

Vad kul! Appen är till för våra användare, så om du har ett förbättringsförslag som vi kan genomföra blir vi bara glada. Skriv till oss på support@mammatraning.nu eller Instagram @mammatraning.nu!

Vad härligt med någon som förstår värdet av att ta hand om sina gravida och nyförlösta medarbetare – hurra! Vi har två alternativ i dagsläget: att era anställda bekostar sitt medlemskap med friskvårdsbidraget direkt i vår webbshop, men även rabatterade medlemskap för de företag som vill stötta sina medarbetare ytterligare. Hör av er till isabel@mammatraning.nu för mer information om våra olika paketlösningar!

Undrar du något annat?