Om oss

Det är många kloka hjärnor som hjälpt till att skapa appen Mammaträning. Grundarna heter Carolina Jozic och Isabel Boltenstern, och de har två barn var.

Carolina är legitimerad fysioterapeut och personlig tränare, och håller dessutom utbildningar inom kvinnohälsa för tränare och vårdgivare. Hon har även varit med och bidragit till Asabea & Opokua Brittons bok Föda.

Isabel arbetar till vardags med världens främsta idrottare via sitt jobb som sportreporter. År 2020 släppte hon dessutom boken Lycka till med resten av livet och hennes fokus på både mental och fysisk hälsa genomsyrar engagemanget i Mammaträning!

Förutom Carolina Jozic och Isabel Boltenstern har appen även bidrag från bland annat:

 

  • Viveka Österholm (legitimerad fysioterapeut) 
  • Karoline Pettersson (legitimerad dietist)
  • Katerina Sparr Holinkova (sexolog, driver podden “Let’s talk about sex… ualkunskap och föräldraskap”)

Appens bakgrund

Under Isabels första graviditet 2021 väcktes en oro. Trots stor träningsvana blev hon rädd för träningen – tänk om fostret skulle skadas? Kunde hon verkligen göra magövningar som gravid? Och hur skulle hon bli av med den förbannade fogsmärtan? Barnmorskan på MVC visste inte, och svaren från Familjeliv-forumet skapade bara ännu mer förvirring. Varför var det så förbaskat svårt att hitta vettig hjälp?

Isabel hittade till slut Carolinas konto på Instagram, @fysio_carolinajozic. Där delar Carolina med sig av tips och råd inom kvinnohälsa, ett sätt för henne att hjälpa fler än bara ”sina” patienter. Med Carros vägledning kände sig Isabel trygg att våga träna under graviditeten och efter kejsarsnitt. 

Någonstans här väcktes idén om en träningsapp för kvinnor under och efter graviditeten. Man kan säga att Isabel gled in i Carolinas DM … och vips, träningsappen gick från abstrakt idé till konkret produkt på några månader!

Vårt syfte

Det finns så många frågor relaterade till kvinnokroppen och träning i samband med graviditet som ofta har lätta svar, men svaren är svåra att nå i ett hav av felaktig information och skrämmande myter. Det fina med en app är att det inte finns någon begränsning för hur många som kan få hjälp!

Inget bullshit, inga gissningar. Istället presenterar vi fakta på ett rakt och enkelt sätt. Konkreta träningspass att följa som inte bara innebär yoga eller vattengympa. Smart, rolig och varierande träning direkt i mobilen – skonsam när du behöver det, och utmanande när du vill det.

Appen blev tillgänglig i Appstore och Google Play våren 2022 och har i skrivande stund mer än 15 000 nedladdningar. Ladda ner appen du med! 

Kontakt och press

Vill du komma i kontakt med oss? Hör av dig till hej@mammatraning.nu eller skriv på Instagram @mammatraning.nu!

Fakturafrågor och administrativa frågor

Funderingar kring friskvårdsbidrag? Läs mer om hur du använder friskvårdsbidraget här

Vill du bli en del av Mammaträning-gänget? Hör av dig till hej@mammatraning.nu så kikar vi om du kan hjälpa oss att bli ännu bättre!

Mammaträning i pressen

Sedan appen lanserades har Mammaträning hunnit synas i media flera gånger. 


Har du pressfrågor, podcastförfrågningar eller vill du kanske skriva om appen och vad vi gör? Hör av dig till isabel@mammatraning.nu!