Om appen Mammaträning

Det finns en seglivad myt att det är farligt att träna under och efter graviditeten. Det stämmer inte

Mammaträning är appen för dig som vill stärka kroppen under och efter graviditeten. Tack vare det smarta nivåsystemet finns det något som passar alla.

Ladda ner appen i AppStore eller Google Play redan nu!

Vad appen innehåller

Appen Mammaträning består av tre huvudkomponenter: träning, artiklar och kalender. 

Träning

Appens träningsdel består av ca 900 pass och en övningsbank med över 400 övningar. Alla pass i appen är utformade av legitimerade fysioterapeuter och personliga tränare.

Övningsbanken beskriver övningarna både i text och videoformat. Perfekt för dig som är osäker på hur en övning ska utföras eller helt enkelt vill fila på tekniken!

 Innan du börjar träna anger du

  • vilken nivå du är på (mer om vårt nivåsystem hittar du längre ner på sidan)

  • hur mycket tid du vill lägga på passet

  • vilken del av kroppen du vill att passet fokuserar på

  • vilken utrustning du har tillgång till. 

 

Låter det krångligt? Ingen fara, det tar bara några sekunder. Du är igång och tränar på nolltid, vi lovar!

Artiklar

Som komplement till träningen innehåller appen även artiklar, krönikor och föreläsningar. Temat på denna kunskapsbank är graviditet och postpartumtiden. Det är helt enkelt en samlingsplats för matnyttig information före, under och efter graviditeten kopplat till kropp och träning. Här hittar du ett axplock av artiklarna i appen Mammaträning.

Allt material i appen är producerat och faktakollat av experter inom området kvinnohälsa och fysioterapi. De råd som ges i artiklar och föreläsningar är baserade på forskning och fakta.

Kalender

Med appens kalenderfunktion kan du följa och registrera dina genomförda träningspass. Alla pass som genomförs i appen registreras automatiskt i kalendern, men du kan naturligtvis lägga till löprundor, promenader och gruppträningspass på egen hand. I kalenderns anteckningsfunktion kan du exempelvis fylla i följande:

  • råd från barnmorska eller fysioterapeut

  • hur passet kändes och om någon övning triggade eventuell smärta

  • hur kroppen reagerade och om du behövde skala någon övning 

  • det där härliga lemonadreceptet som din kompis delade med sig av under barnvagnspromenaden.

Hur appen funkar

För att få tillgång till appen behöver du skapa ett konto. Det är lätt som en plätt – ladda bara ner appen i AppStore eller Google Play, och klicka på “Skapa konto”. Fyll i dina inloggningsuppgifter, så är ditt konto skapat!

När du har loggat in ställer du in nivå utifrån livssituation och dagsform. Välj även vilken typ av träningsutrustning du har tillgång till, samt hur länge du vill träna. Klicka sedan på “Slumpa pass”, och kör igång med “Starta”-knappen när du hittat ett pass som du är sugen på. Nu är du igång och tränar! 

Nivåsystemet

Nivåsystemet är uppdelat i olika gravid-, nyförlöst- och postpartumnivåer. Nivåerna ändrar träningen efter dina behov. 

Graviditetsnivåerna anpassar sig exempelvis efter en växande mage, fogsmärta och en alltmer belastad bäckenbotten. 

Nivå 0 – alltså nyförlöst – innehåller supersnälla rehabövningar som hjälper kroppen med den första återhämtningen och omhändertagandet efter förlossningen. Här kan du (om du vill) starta redan på BB oavsett om du har fött vaginalt eller genomgått en kejsarfödsel. 

Därefter stegras nivåerna i lugn takt. Självklart är alla övningar i de tidiga postpartum-nivåerna godkända att utföra enligt restriktionerna efter kejsarfödsel.

Redo att börja? Ladda ner Mammaträning i AppStore eller Google Play!

Redo att testa?

Hos oss på Mammaträning frår du 7 dagar kostnadsfri prova-på-period när du startar en prenumeration i appen. Är du redo att testa träning anpassad efter dina förutsättningar?